Køkken

Målet med Køkken kan være, at du lærer at lave små retter selv. Du lærer, hvad der er sundt og at gøre rent i køkkenet. Du lærer at finde og følge opskrifter og at købe ind til maden.

 

  • Hvad er hygiejne og hvorfor er det vigtigt? Hvad er bakterier? Hvorfor er det vigtigt, at vaske hænder inden og under madlavning?
  • Rengøring i køkkenet – fra skabe til komfur, vask og køleskab
  • Sund kost og sundhedsmærkning som f.eks. nøglehulsmærket. Du lærer hvad sund mad er og hvorfor den er god for dig at spise
  • Årstidens frugt og grønt. Du lærer hvilke fugter og grøntsager, der er særligt gode at spise, når det er forår, sommer, efterår og vinter
  • Her lærer du, hvor og hvordan du finder opskrifter og hvordan du bruger dem. Du lærer også at bage og lave små kolde og varme retter. Efter endt STU får du en kogebog med de opskrifter, du har lært at bruge
  • Du lærer at håndtere køkkenredskaber og køkken maskiner
  • Du lærer at dække bord
  • Vi ser på om din madpakke er sund og hvad en madpakke kan indeholde, du lærer at smøre din egen madpakke
  • Indkøb. Du lærer at lave en indkøbsseddel og gå på indkøb i butikkerne
  • Du prøver forskellige smagsnuancer: surt, sødt, stærkt, salt etc. For at lære smagsforskellene at kende
  • I køkkenet kan du også få mulighed for, at du kan lave din egen ret helt selvstændigt i træningskøkkenet, efter en opskrift eller Go Cook app på Tablet. Som regel er det en ret til 1-4 personer, så du bagefter skal servere din ret til et par af de andre elever
  • Har du mod på det, kan du også tage Hygiejnebevis